سه مشکل رایج جاروبرقی
اگر جاروبرقی شما از کار افتاده، قبل از اقدام به خرید این موارد معمول را چک کنید. اگر جاروبرقی شما چه از مدلهای قدیمی کیسه دار و چه مدلهای جدیدتر بدون کیسه، یکی از ساده ترین تجهیزات موجود در همه خانهها است. اگرچه این تجهیزات از لحاظ مکانیکی ساده هستند اما در هرحال نیاز به تعمیر و نگهداری دارند.
همانطور که وسیله نقلیه شما بدون تسمه و لوله کار نمیکند، همین موضوع در مورد جاروبرقی هم صادق است. سوراخ شدن هر یک از لولهها باعث از بین رفت مکش و پارگی تسمه باعث میشود که برس نصب شده در سر لوله جاروبرقی درست کار نکند و در نتیجه گردوخاک ، مو و خورده ریز داخل فرش و موکت شما باقی بماند. اما به هرحال هر جاروبرقی بعد از مدتی فرسوده میشود و نیاز به جایگزینی یا تعویض دارد.
در ادامه سه تا از عمده مشکلات جاروبرقی ها مطرح شده و چند راهکار نگهداری که برای حل این مشکلات میتوانند مورد استفاده قرارگیرد، ارایه میگردد.
اگر تمام این راهکار را استفاده کردید ولی بازهم مشکل حل نشد، ممکن است زمان
تعمیر جاروبرقی ویا تعویض آن رسیده باشد. نکته: قدرت جاروبرقی خود را دست کم نگیرید.
۱ - نداشتن مکش
اگر جاروبرقی شما از نوع کیسهای میباشد، اولین چیزی که باید چک کنید این است که کیسه پر یا سوراخ نشده باشد. محفظه ای که کیسه درون آن قرار دارد را وارسی نمایید که گردوخاک و ریزه آشغال در آن نباشد در غیر اینصورت ممکن است کیسه سوراخ باشد. اگر جاروبرقی شما از نوع بدون کیسه است، مطمئن شوید که مخزن جمعآوری آشغال نیاز به تخلیه ندارد. واشر های دور مخزن را کنترل کنید که پاره یا خشک نشده باشند در غیر اینصورت نیاز به تعمیر جاروبرقی ویا جایگزینی دارد.
خیلی از جاروبرقی ها دارای فیلتر های هستند که ممکن است با گردوخاک مسدود شوند در اینصورت مکش جاروبرقی آنچنان که باید قوی نیست. تمام فیلتر های جاروبرقی را کنترل کنید. اگر قابل شستشو هستند آنها را خارج نموده و با آب بشویید و آنها را آنقدر زیر آب بگیرید که آبی که خارج میشود، زلال باشد. از هیچگونه شوینده یا مواد شیمیایی برای شستشوی فیلترها استفاده نکنید. قبل از استفاده مجدد از فیلترها مطمئن شوید که کاملاً خشک شده باشند. فیلتر خیس ممکن است باعث اتصالی در موتور شود اگر فیلترها از نوع کاغذی مانند فیلترهای Hepa باشند، باید برای خرید جایگزین آنها به عاملیت مجاز دستگاه مراجعه کنید اگر فیلترها را تمیز یا تعویض کردید ولی همچنان مکش جاروبرقی ضعیف است، تمام لولههای موجود را برای رفع گرفتگی بازدید نمایید. بیشتر لوله ها را میتوانید به صورت کامل جهت رفع گرفتگی از جای خود خارج نمایید. فراموش نکنید که جاروبرقی را به پشت بچرخانید و قسمت ورودی لوله ( برس چرخان جلوی لوله جاروبرقی) را جهت رفع گرفتگی کنترل کنید. همچنین وضعیت لوله ها را هم بررسی کنید. اگر در جایی از بخش خارجی لوله، گردوخاک جمعشده باشد به این معنی است که لوله سوراخ است و نیاز به تعمیرو یا تعویض دارد.
۲ -بوی سوختگی حس میشود یا برس چرخان قسمت سری لوله جاروبرقی حرکت نمیکند.
اگر هر یک از این موارد وجود دارد احتمالا تسمه جاروبرقی پاره شده است. این موارد تعمیرات ساده ایست که در منزل برای جاروبرقی میتوان انجام داد . تسمه بیشتر جاروبرقی ها را میتوان از عاملیت فروش های اصلی بر حسب نوع جاروبرقی تهیه کرد.
۳- جاروبرقی در حین استفاده خاموش میشود.
خیلی از جاروبرقی ها دارای سیستم محافظت در برابر دمای بالا هستند که موتور را خاموش کرده تا از داغ شدن بیش از حد موتور و سوختن آن جلوگیری کند. این حسگر موقعی که لوله مکنده وصل میشود یا جاروبرقی روی درجه پایین مکس تنظیم شود مثلاً برای موکت های پرز بلند، ممکن است غیرفعال شود.
نکته: چگونه جاروبرقی رو روی ارتفاع مناسب تنظیم کنیم ؟ یکی از بدترین استفاده ها از جاروبرقی بکارگیری آن برای جمعآوری خاک ناشی از کار ساختمانی است. جاروبرقی های خانگی برای جمعآوری خاک ساختمانی ساخته نشدهاند زیرا گردوخاک خیلی ریز میتواند وارد موتور شده و آنرا بسوزاند. ابتدا گرفتگی ها را چک کرده و مطمئن شوید جاروبرقی برای سطح مورد نظر درست تنظیم شده باشد. اگر هیچ یک از این موارد مشکل را برطرف نکند، جاروبرقی نیاز به تعمیر دارد. اگر از جاروبرقی های دستی شارژی دارید ممکن است اتصال بین باتری با جاروبرقی مشکل پیدا کرده باشد که این مورد هم نیاز به تعمیر دارد.
موارد مرتبط
نحوه ی نگهداری طولانی مدت از جاروبرقی